با وجود ادعاهای گذشته، بازیهای ویدیویی نه تنها به مغز شما آسیب نمیرساند بلکه ممکن است برای سلامت روان شما نیز مفید باشند. تحقیقات جدید نشان میدهد که تجربه بازی در حد اعتدال میتواند فوایدی از جمله بهبود هماهنگی و حتی افزایش سلامت روان داشته باشد.
در دوران کرونا و قرنطینه، گروهی از دانشمندان ژاپنی یک تحقیق جالب انجام دادند که اکنون توسط The Brighter Side منتشر شده و شامل تجزیه و تحلیل 97 هزار و 602 سوال و جواب از گیمرهای بین 10 تا 69 سال بوده است. نتیجه این تحقیقات نشان میدهد که مالکیت کنسول نینتندو سوییچ با افزایش 0.60 واحد در سلامت روان همراه بوده اما دارندگان پلیاستیشن 5، تنها 0.12 واحد افزایش داشته است.
این مطالعه نشان میدهد که نینتندو سوییچ به دلیل داشتن بازیهای سبکتر که خشونت چندانی در آنها وجود ندارد، تاثیر بیشتری بر سلامت روان دارد اما از طرفی دیگر، پلیاستیشن به دلیل تمرکز بیشتر بر روایتهای داستانی عمیق، اثر کمتری بر بهبود سلامت روان دارد.
بازی برای سلامت روان مفید است!
مطالعات همچنان نشان میدهد که برخی عوامل مانند سن یا جنسیت یا شخصیت هر انسان، نقش مهمی در تاثیرگذاری بازیها داشته است. طبق این تحقیقات، دختران نوجوان که از نینتندو سوییچ استفاده کردهاند، تغییرات مثبت بیشتری در سلامت روان نسبت به دخترانی که پلیاستیشن 5 داشتهاند، تجربه کردند.
دکتر هیریوکی اگامی، محقق ارشد این مطالعه گفته است: “تحقیقات ما، باورهای رایج درباره مضر بودن بازیها یا محدود بودن فواید آنها به یک شادی موقتی را به چالش میکشد. ما نشان دادهایم که گیمینگ میتواند سلامت روان و رضایت از زندگی در طیف گستردهای از افراد را بهبود بخشد.”
این یافتهها میتواند به تغییر دیدگاه عمومی درباره گیمینگ کمک کنند. اگرچه در دهه 1990 بازیهای ویدیویی به عنوان اتلاف وقت تلقی میشدند اما امروزه گیمینگ به عنوان یک فعالیت مفید با پتانسیل بهبود سلامت روان و ایجاد تعاملات اجتماعی شناخته میشود.
تحقیقات ثابت کرده که مردم میتوانند از گیمها به عنوان ابزاری برای افزایش روحیه و ارتقای تعاملات اجتماعی استفاده کنند. اگر شما هم به دنبال راهی برای بهبود حال روحی خود هستید، بازی کردن با کنسولهایی مانند نینتندو سوییچ میتواند ایده خوبی باشد.
برای دریافت هرگونه اطلاعات مربوط به دنیای تکنولوژی و فناوری به وبسایت فیسیت سربزنید و تمام اطلاعات دنیای گیم را در گیممانیاک مطالعه کنید.